Voedings- en suppletieadvies


Persoonlijk advies

Vaak wordt gezegd dat je bent wat je eet. En daar zit een kern van waarheid in: onze cellen hebben voeding nodig om te kunnen functioneren.

Die voeding komt uit ons eten, en de kwaliteit van ons eten bepaald dus welke voeding beschikbaar is voor ons lichaam. Goede voeding kan dus een preventieve werking hebben ter voorkoming van ziekte.

Binnen de orthomoleculaire zienswijze is naast de macronutriënten een grote rol weggelegd voor de micronutriënten. Van vitamines, mineralen en sporenelementen hebben we relatief gezien weinig nodig, maar ze zijn van cruciaal belang voor onze gezondheid, en kunnen een enorme invloed hebben op ons welzijn. Veel klachten zijn te voorkomen of behandelen door het inzetten van het voor jou juiste voedingspatroon, soms met hele eenvoudige aanpassingen. Het is hierbij van belang om te kijken naar wat bij jou past.

Voedingspatroon in kaart

Bij voedings- en suppletieadvies brengen we in kaart hoe je voedingspatroon eruit ziet, wat het mogelijke effect hiervan is op je gezondheid, en waar winst te halen is door aanpassingen. Het is mogelijk om in de praktijk diverse testen te doen om je voedingsstatus in kaart te brengen. Voor het testen van passende voeding werk ik met kinesiologie. Deze testen zijn non-invasief en niet belastend.