Orthomoleculaire therapie

Wat is Orthomoleculaire geneeskunde?

Orthomoleculaire geneeskunde gaat over het gebruik van voeding en voedingssupplementen voor het bevorderen van gezondheid en het behandelen van gezondheidsklachten. De term orthomoleculair komt van het Griekse ‘orthos’ en betekent juist, of gezond. Orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op biochemische wetenschap en gedegen wetenschappelijk onderzoek, en de therapie is daarmee complementair aan reguliere geneeskunde.

Vaak is ziek zijn een omslagpunt in een traject waarin we al niet optimaal gezond waren. Juist wanneer je niet gezond bent is het belangrijk dat je je lichaam ondersteunt met goede voedingsstoffen. Bij ziekte moet je lichaam namelijk extra hard werken. Er is veel onderzoek gedaan naar hoe voedingsstoffen kunnen worden ingezet bij de behandeling van ziekten. In de therapie kijken we naar wat je specifieke aandoening is, en hoe voeding en supplementen je daarbij kunnen ondersteunen. Het is mogelijk om aanvullend onderzoek te doen. Ik werk o.a. met EMB (Energetisch Morfologische Bloedtest) en de Oligoscan.

Als je wilt weten of ortomoleculaire therapie iets voor je is, en of mijn werkwijze bij je past, neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.