Detox coach

Begeleiding bij detoxkuur

Of we het willen of niet, we worden dagelijks aan een breed scala van toxische stoffen blootgesteld.

Op sommigen daarvan hebben we invloed, maar veel stoffen komen op ons pad zonder dat we daar iets over te zeggen hebben. Van alle toxische stoffen die in onze leefomgeving zijn, is maar een klein percentage onderzocht op toxiciteit. Wat echter nauwelijks bekend is, is het effect van de combinatie van deze stoffen.

Omdat de toxische belasting in onze huidige omgeving groot is, is het van belang om ons lichaam zoveel mogelijk te ondersteunen en waar mogelijk te ontgiften. In feite is het aan te raden om jezelf zo min mogelijk bloot te stellen aan toxische stoffen, en daarnaast dagelijks zoveel mogelijk je hiervan te ontdoen.De meest bekende ontgifter is het vasten. Niet iedereen heeft daar echter de mogelijkheid toe. Er zijn echter veel meer manieren om te detoxen.

Wanneer je toxische belasting hoog is, kan detoxen een behoorlijke belasting zijn voor je lichaam, en ook voor je geest. Het is daarom belangrijk dat je onder begeleiding aan de slag gaat. Wanneer je komt voor een detox consult kijken we naar je toxische belasting: waar wordt je dagelijks aan blootgesteld. Heb je specifieke klachten of wil je detoxen ter preventie?

In mijn praktijk zijn verschillende kuren mogelijk, van lichte ondersteuning die goed vol te houden is in je dagelijks leven, tot de traditionele vastenkuren. Voor je tot een kuur besluit, breng ik eerst met je in kaart wat je wens is, hoeveel tijd je beschikbaar hebt, en wat mogelijk voor je is. Tijdens de kuur blijf ik je begeleiden.

Daarnaast is het mogelijk om in kaart te brengen met welke toxische stoffen je in je dagelijkse omgeving in aanraking komt, en wat je kunt doen om dezen eventueel te vermijden. Dit noem ik de huis-tuin-en keuken detox.