Desiree Verbeek

Fascinatie voor voeding

Ik ben gefascineerd door wat voeding met mij doet: krijg ik er energie van of juist niet, hoe voel ik me nadat ik iets gegeten heb, kan ik het makkelijk verteren, waar heb ik behoefte aan en wat vind ik juist niet lekker.

Vegetarisme, veganisme, macrobiotiek, raw food, Paleo, bloedgroependieet, vastenkuren, ik heb ze allemaal geprobeerd. Soms met wisselend succes, en niet altijd tot genoegen van mijn omgeving.

Ik ben opgegroeid met groente, vlees en aardappelen. En elke week zuurkool, want dat moest ik leren eten. Toen ik als tiener voor het eerst een paar dagen alleen thuis was en in het zonnetje met mijn bord op schoot zat te eten, zag ik opeens dat ik het vlees vergeten was. En toen bedacht ik dat ik dat de dag daarvoor, en de dag daarvoor ook niet had gegeten. Ik was spontaan gestopt met het eten ervan, en merkte dat ik me fitter voelde, en dat mijn stoelgang beter was. Voor mij was dit dus blijkbaar een natuurlijk en passend voedingspatroon. Het was het begin van een zoektocht vol experimenten met eten.

Nadat ik door mijn voeding aan te passen mijn hardnekkige huidaandoening kwijt ben geraakt was de knop definitief om: ik ben mij gaan scholen in het gebruik van voeding en supplementen om gezondheid te bevorderen. Daarbij had ik veel baat bij mijn achtergrond als docent gezondheidskunde.

Ik heb mijn opleiding tot therapeut gevolgd bij het onafhankelijke Instituut Ortho Linea, en heb daarnaast diverse verdiepingscursussen gedaan bij o.a. Stichting Ortho Health Foundation en de School for Natural Health Sciences. De orthomoleculaire geneeskunde is een ontzettend boeiend en rijk vakgebied. Bij alles wat ik leer merk ik hoeveel meer er nog te leren valt. Ik ben dan ook voortdurend aan het verdiepen en bijscholen.